Matkan suunnittelu aloitettiin aloitettiin joskus joulun 2014 tienoilla.
 
Lentolippujen hinnoittelu on tunnetusti avaruustiedettä ja olemme oppineet, että aina tulee huokeampi vaihtoehto eteen, kun olet liput ottanut. Siispä, kun omasta mielestämme hinta tuli kohdalleen lentoreiteille Oulu-Helsinki-New York, Washington DC-Dallas-Las Vegas sekä San Francisco-New York-Helsinki-Oulu otimme lennot samalle lipulle sen kummemmin yskimättä vuoden 2015 alussa. Fyysinen lentoyhtiö on Finnair ja American Airlines mutta mannerten välisten lentojen liput ovat Iberian nimellä. Älkää kysykö miksi!  Kikkailemalla varmasti olisi päässyt huokeammalla, siis ottamalla erillisiä lippuja. Sitä emme halunneet tehdä. Nyt lentoyhtiö vastaa jatkolennoista mikäli lento sattuu olemaan myöhässä tms.
 
Hotelleja ja muita majoituksia matkareitille etsittiin kiivaasti pitkin kevättä ja kesää, eri hakukoneilla ja hotellien omilta sivuilta. Rekisteröidyin myös Airbnb sivulle, josta on nyt tosiaan muutama yöpyminen varattu. Melkein kaikki hotellit on varattu Ostohyvitys - sivun kautta, josta saa bonusta eli euroja takaisin. Toimii! Kun on yleensä kaukomatkaillut Aasiassa, USA:n majoitusten hinnat raastavat sydäntä mutta ei auta. 
 
Las Vegasista olemme vuokranneet auton, joka palautetaan kotiin lähtiessä San Franciscossa lentokentälle. Vuokraamoksi valikoitui siis Alamo. Auton vuokraus hoidettiin Ebookersin kautta, joka vaikutti selvimmältä nettisivulta ko asiaan. Autovuokraamojen sivut ovat nimittäin lievästi sanoen sekavaa settiä.  Aiomme selvitä Lumian HERE kartoilla, ne ovat toimineet Mexico Citystä Hanoihin loistavasti.

Matkakuumeen alentamiseen laitan soimaan Nilssonin biisin Kojak Columbo.

Stay tuned...